CMS چیست؟
26 فروردین 1400CMS مخفف « Content Management System » است که در واقع مسئولیت ایجاد، مدیریت و بهینهسازی یک وبسایت را بر عهده دارد. سیستم مدیریت محتوا در پی آن است که طراحی و پیاده سازی سایت را برای کاربران راحت تر کند.
تا قبل از ورود سیستمهای مدیریت محتوا به دنیای طراحی سایت، افراد زیادی تصور میکردند برای ساخت سایت باید کدنویسی بدانند و دانش فنی بالایی در در این زمینه داشته باشند. همچنین یکی دیگر از مشکل هایی که باعث میشد، افراد زیادی از داشتن وب سایت ناامید شوند، هزینهی خیلی زیاد برای طراحی وب سایت بود. ولی امروزه با ورود سیستم های مدیریت محتوا، به تدریج تصورات افراد تغییر کرد.
سیستم های مدیریت محتوا به کاربران کمک میکنند تا محتوای سایتهای خود را مدیریت کنند. در حقیقت این CMSها رویای داشتن سایت را برای همه افراد امکان پذیر کردند. به همین دلیل برای ساخت سایت با استفاده از این سیستمها از عنوانهای مختلفی مانند ساخت سایت بدون کدنویسی و یا طراحی وب سایت بدون دانش فنی استفاده میشود.
سیستم های میدیت محتوا یا CMS به دو دسته کلی تقسیم می شوند که عبارت اند از:
سیستم مدیریت محتوای متن باز
متن باز بودن یا open source بودن به این معنی است که سورس کد اصلی برنامه در دسترس عموم قرار دارد و برای استفاده از آن سورس کد نیازی به دریافت مجوز نیست. این ویژگی باعث میشود که سورس کد اصلی CMS به راحتی در اختیار کاربران و توسعه دهندههای مختلف در سرتاسر جهان قرار گیرد و توسط آنها بررسی شود و در نهایت ارتقا پیدا کند.
سیستمهای مدیریت محتوای جوملا، وردپرس و دروپال نمونههای موفقی از این نوع CMSها هستند.
سیستم مدیریت محتوای اشتراکی (SAAS) :
SAAS مخفف عبارت Software As A Service است که به سیستمها و نرم افزارهای سرویس اشتراکی گفته می شود. سیستمهای مدیریت محتوایی که تحت عنوان SAAS عرضه میشوند، امکاناتی مشابه سیستمهای متن باز دارند. اما تفاوت آنها با یکدیگر در دسترسی به سورس کد نرم افزار یا سیستم است.
یعنی در این نوع نرم افزارها سورس کد در اختیار کاربران و برنامه نویسان قرار نمیگیرد و برای استفاده از این نرم افزارها باید از شرکتهای ارائه دهنده آن سیستم ها، مجوز، لایسنس و یا اشتراک مدت دار تهیه شود. یکی از محبوبترین سیستمهای مدیریت محتوا سایت Wix است که به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است.
ممنون از این که مطالعه کردید.